Dacă vrei să compromiți pe cineva, recomandă-i să-și facă CV-ul în formatul Europass. Un mod eficient de a semnaliza că omu nu prea e obișnuit cu logica și cu folosirea propriului cap, chiar în situații de interes personal major. Europassul e unul dintre cele mai proaste formate de CV. Și nu e o surpriză, dacă te gândești cine l-a conceput.
Printre multe altele, plasează numele jobului și numele angajatorului la distanță mare unul de altul. La cei care scriu în disperare în CV, orice le trece prin minte, adesea găsești angajatorul și jobul la jumătate de pagină distanță unul de celălalt, dacă nu chiar pe pagini diferite!
În poză găsiți structura acestui model de CV. Și să văd cum asociați jobul cu angajatorul, ca în primul chenar sau ca în al doilea? Mai ales când numele jobului 3 e lipit de numele angajatorului 4 și la vreo 30 de rânduri de numele angajatorului 3, de care ține, de fapt…
Ce părere aveți, așadar, despre cei care-și fac CV-ul Europass în acest fel?
Comentarii (2)
Site-ul oficial ofera o oarecare flexibilitate in crearea unei structuri personalizate, mai departe depinde de abilitatile fiecaruia.
Sunt convins ca ati primit si CV-uri bine facute cu ajutorul acestui site de la cei care le acorda putina atentie.
https://europass.europa.eu/ro/create-europass-cv
Evident că acela e doar un cadru care te ajută ca punct de plecare, dar dacă-l lași așa, îți asumi niște riscuri.