Articole despre CV-uri

Ord. dupa

Dacă vrei să compromiți pe cineva, recomandă-i să-și facă CV-ul...

2 comentarii

Recrutorii și angajatorii nu parcurg și nu citesc CVurile așa cum ...

4 comentarii

Am pus de curând un CV pentru o poziție de director comercial într-...

13 comentarii

O recomandare legată de CV-uri și de modul de lucru cu firmele de re...

Fiindcă oamenii nu mai au timp ca să-și facă singuri sintezele (ca...

2 comentarii

Primesc un CV de la un candidat pentru un post de director general la ...

19 comentarii

Fiecare își scrie în CV lucrurile cele mai importante pe care le-a ...

3 comentarii

Am văzut mii și mii de angajatori cu CV-uri de manageri în mână, ...

6 comentarii

Dacă vedeți că CV-ul depășește două pagini, e obligatoriu să r...

Analizarea CV-urilor și decizia de invitare la interviu se fac în tr...

1 comentarii

Se vorbește mult despre cât de lung să fie un CV, dar foarte rar de...

Unul dintre lucrurile pe care recrutorii și angajatorii le consideră...

4 comentarii

Legat de întrebarea cu ce începi când îți listezi fiecare job în...

Peste 90% dintre CV-uri au sublinieri și evidențieri în exces, și ...

Toate firmele de executive search rescriu CV-urile candidatilor atunci...

15 comentarii

Modelul de CV pentru pozițiile manageriale este al doilea standard pe...

Foarte mulți oameni cred că cel care are un CV în mână îl citeș...

Este surprinzător cât de puțini știu ce informații caută un anga...

3 comentarii

Asist de ceva timp la o isterie generalizată legată de CV-urile cand...

8 comentarii

Firmele mari de recrutare folosesc sisteme complexe de clasificare a p...

4 comentarii

Pentru 9 din 10 posturi, companiile și organizațiile, în general, n...

3 comentarii

Prezentarea realizărilor în CV (faimoasele „achievements”), a co...

4 comentarii

Ai făcut ceva cu care te poți mândri în cv? Atunci nu o prezenț...

Imaginația și originalitatea sunt bune, sunt chic, sunt minunate...

Puţini ar crede dacă le-ar arăta cineva câte concluzii pot fi ...

Afiseaza
comentarii

4
(27)

Primesc un CV de la un candidat pentru un post de director general la o firmă cu câteva sute de angajați. În CV, la numele angajatorului actual scria „Confidențial”. Pe ansamblu, chiar și fără numele angajatorului, se potrivea cu profilul căutat, având chiar mai multe poziții de director general în trecut. Însă îi răspund spunându-i că deoarece consider jignitoare o astfel de poziționare față de o firmă așezată de executive search, nu voi lua în considerare candidatura.

Peste câteva zile primesc următorul mesaj (copy/paste):

Domnule Butunoiu,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.Nu am trimis mai mult de 10 CV in ultimii doi ani dar este pentru prima data cand primesc un asemenea raspuns. Desi m-a intristat apreciez extrem de mult sinceritatea dumeavoastra. Chiar nu stiu cum sa ma pozitionez fata de o astfel de firma .Nu am experienta , este a doua oara cand redactez un CV ( , nu stiu cum cum sa formulez o scrisoare de intentie sau cum sa abordez un angajator / o firma de executive research.Daca aveti ceva sugestii in acest sens , m-ar ajuta foarte mult.
Am scris CONFIDENTIAL in CV ( am vazut postarea dumneavoastra si m-am simtit vizata) nu pentru ca nu doresc comunicarea angajatorului ci pentru ca acesta nu exista , eu desfasurand niste activitati mai de free lancer sa zic asa, fara a avea insa un angajator anume.
Cu deosebita consideratie,
X

Poate că aș fi luat în calcul, totuși, pentru un post de director general la o astfel de firmă, pe cineva care nu își asumă nici măcar un risc atât de comun, cum e comunicarea numelui angajatorului actual. Posibil să o fi făcut, adică să merg mai departe cu el, deși puțin probabil. Însă în cele câteva rânduri primite ulterior am găsit cel puțin trei motive pentru care eu consider că acest domn nu este potrivit cu un job de director general, chiar și la o companie mai mică decât cea în cauză. Iată-le:

  1. „Chiar nu stiu cum sa ma pozitionez fata de o astfel de firma” – Deci, dacă nu știe cum să se poziționeze față de o firmă de recrutare, care e printre cele mai simple posibil, mai previzibile și mai bine documentate interacțiuni pe Internet și pe oriunde, oare cum s-ar poziționa față de un client sau un furnizor dificil, față de o criză majoră sau cine știe față de ce altceva?
  2. „Nu am experienta , este a doua oara cand redactez un CV ( , nu stiu cum cum sa formulez o scrisoare de intentie sau cum sa abordez un angajator / o firma de executive research.Daca aveti ceva sugestii in acest sens , m-ar ajuta foarte mult.” – Deci, dacă îți trebuie „experiență” ca să concepi și să redactezi un CV, care e cel mai simplu lucru din lume (și nu doar pentru că îl știi pe de rost, și cu okii închiși), oare cum ai face cu lucrurile infinit mai complicate??? Și cum să nu știi, și să ai nevoie de ajutor ca să abordezi un angajator, după ce ai fost atâția ani tu însuți unul, chiar din postul de director general??? Și să ai nevoie de sfaturi ca să abordezi o firmă de executive (re)search???
  3. „Am scris CONFIDENTIAL in CV ( am vazut postarea dumneavoastra si m-am simtit vizata) nu pentru ca nu doresc comunicarea angajatorului ci pentru ca acesta nu exista , eu desfasurand niste activitati mai de free lancer sa zic asa, fara a avea insa un angajator anume.” – Eroare elementară de calcul, dar cu miză mare și consecințe serioase. Probabilitatea să facă multe astfel de erori de judecată, dar cu consecințe serioase, e mare, ceea ce face riscantă recomandarea lui pe un post de director general.

Așadar, cam așa arată raționamentul unuia dintre recrutorii de pe piață. Și, ca să fie lucrurile infinit mai complicate, veți găsi recrutori care fac raționamente exact opuse și care ajung la cu totul alte concluzii, pe cale de consecință. Deci, ce să facă un candidat în această situație, pe cine să creadă și după cine să se ia? 😊 (George Butunoiu – iulie 2023)

 

E un articol folositor?

Apasa pe o steluta

4 / 5. Rezultatul 27

Nu sunt voturi pentru moment. Multumim daca esti primul care voteaza!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


  • Ionut Tomescu :

    Raspunsul candidatului mi se pare cel putin neprofesionist pentru ca denota o nesiguranta clara si o logica de adolescent cand intra online pe vreun grup anume. Chiar daca nu am ajuns inca director general intr-o mare companie (sunt totusi antreprenor…), nu pot accepta cum de unele persoane joaca deodata in lateral sau chiar cu pasa in spate, cand putea pur si simplu sa spuna la a doua mana ca a vrut sa vada reactia recrutorului (nici nu trebuia sa se scuze ca a fost neatenta, doar sa para in controlul situatiei pe tabla proprie de sah). Asa, a ajuns studiu de caz, candidatul nu castiga nimic, dumneavoastra ati consumat timp validand inca o data unul din profilurile de dat la o parte in astfel de situatii, noi cititorii iar comentam pe masura intelegerii, ca de obicei…

  • Ovidiu M. :

    Eu ma voi lega de doua aspecte care il vizează pe d-l recrutor: atentia la detalii si empatia.
    La un moment dat scria ca nu l-ar angaja pe acest domn, desi răspunsul candidatului era… “m-am simtit vizata”. Mai mult de atat, am citit de 3 ori paragraful următor, ca sa ma asigur ca vad bine “… și cu okii închiși..” – cu toata aprecierea, dar aici nu suntem pe mIRC, messenger sau alte platforme similare – total neprofesionist.
    Cat priveste empatia, vreau sa subliniez doar atat: daca tu ca recrutor nu dispui de asa ceva, si iei in derâdere răspunsul unui candidat, ba mai mult nu îi dai o mana de ajutor cand are nevoie acelui candidat, atunci imi pare rau sa iti spun, dar locul tau nu e acolo si te sfătuiesc sa alegi o alta profesie care nu presupune “lucrul cu oamenii”. As mai avea cateva cuvinte de adaugat, dar ma voi opri aici; nu vreau sa jignesc, doar sa imi expun punctul de vedere

    • George Butunoiu :

      De ce să îi ajut pe candidați, care ar fi logica?

      • Marian Hanganu :

        Trebuie sa ii ajutati pe candidati pentru ca vreti un loc in Rai, unde nu exista prada si pradatori, unde zebra sta la masa cu leul.

    • Maria P :

      La acest nivel, lucrurile nu se fac doar cu empatie. Doamna putea solicita o întâlnire pentru consiliere în cariera, care nu se face cu sfaturi pe mail.
      Din punctul meu de vedere, candidata a dat dovada de foarte mult diletantism în abordare.
      Vorbim despre un job excutive: am experienta de Director general dar nu știu aia, nu știu ailaltă. Gândiți-va ca ar trebui sa angajeze un CFO ptr compania la care ar lucra…cam ce decizie ar lua un astfel de Director general?! Cam ce impact ar avea o decizie greșită?!
      Eu ma întreb de unde naiba atât tupeu sa candidezi pentru acest post, când tu nu știi lucruri elementare….

    • Amelia :

      Perfect de acord cu ce ați scris !

  • Florin Ghiulbenghian :

    Dupa mesajul trimis, acest domn este o doamna… 🙂

    • George Butunoiu :

      Ei, Florine, ce relevanță mai are sexul în ziua de azi?

  • G :

    Eu sunt de accord cu domnul Butunoiu, citind mesajul as facut aceiasi alegere.
    Doamna in cauza pare complet lipsita de experienta in a manageria orice, a-i acorda o sansa inseamna sa iti asumi si riscul viitoarelor probleme cauzate de dansa. In business scuzele si mila nu isi au rostul, mai ales la nivel managerial.
    Cred ca e foarte important sa fim realisti si sa ne cunoastem bine capacitatile.
    Serios acum, doamna nici macar nu cred ca a avut intradevar vreo functie de genul, altfel nu mentiona cuvantul confidential, asta spui cand nu ai nimic de zis si mergi pe premiza ca nu ti se va cere sa intri in detalii. Pentru un job mai serios si mai bine platit, lucrurile nu functioneaza asa.

  • Anonymous :

    Sint de acord cu dvs domnule Butunoiu , sa zica merci ca nu ati ignorat-o .
    Doamna in cauza nu are nimic de a face cu people management care e un mare lucru ..daca s-a condus o vreme pe ea in afaceri nu inseamna ca stie sa conduca citeva sute ..e un mare lucru ..si mai e ceva : e o mare diferenta in a conduce o firma mica si una cu citeva sute de angajati …maaare de tot (bugete, target , viziune…).Aveti o mare responsabilitate..nu lasati/promovati, sa ajunga sa ne conduca totusi oameni fara experienta, ca nu sintem la partide 🙂

  • De la FINANCIAR :

    Cine crezi ca vrea? La managerii papa lapte care exista pe cocioc, poate ei, sa încerce….și, când încearcă, cad ei în cap. 😀

  • Cristian Petre :

    Cred ca doamna candidat la postul de director general al.unei firme cu sute de angajati a fost cel mult director la un “butic” sau a facut bijnita in Turcia si a vandut la Consignatia. Free-lancer, corect?

    Pacat ca face recrutorii sa piarda timp pretios.

    • Măscărici :

      Sunt mulți de ăștia…iar tu-ti pierzi timpul, inclusiv pe blogul asta, ca un simplu bagator de seama…😀😀😀

  • Satiră :

    Unele dintre specimenele care delireaza pe aici sunt “inrolate”, si-n TSD, asa merg mai bine contractele cu statul. Însă, nu prea înțeleg, maimutoii când se afla în conflicte de interese…Nu ai ce sa-i ceri unui analfabet, decat doar…sa faci afaceri cu ei…😀😀😀 La ce idioțenii incompetente exista prin institutiile statului.

    Juniorii expirati, va mai țin mult cei din TDS?!! Radem rau …. pe aici…😀😀😀

  • Vânătoarea de idioti :

    La ce specimene exista prin institutiile statului…mie îmi place când gunoaiele se vânează între ele….😀😀😀

  • Pentru mascarici :

    Au ajuns pacalicii care-si cauta intermediari în nefacutele lor, sa agate pe LinkedIn….😀Cata disperare pe măscărici…Amuzanți rau de tot, sunt bieții de ei…😀 Unii dintre ei confunda LinkedIn, cu alte platforme…😀😀😀

  • Transhumanta a la Miorita :

    De când a început exodul orășenilor la țară, se cred inapoiatii oraseni. E valabil și când se muta taranii cu cortul la oras…😀😀😀

  • Reclama :

    Mascaricilor, de pe cocioc și din SISTEM, va fac creierii aia imprastiati, ZOB…de mai multe ori. Mizerii umane și INCOMPETENTE. Va pun în cap gunoaie, după ce va arat cu degetul.

    • Lista bifata :

      Pai , dacă nu le iese agatatul!!! Nu știu unde sa caute, ce cauta…😀 Săracii de ei, incearca toate metodele…poate le merge cu vreuna. 😀

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close