Imaginația și originalitatea sunt bune, sunt chic, sunt minunate, dar dacă deținătorul nu e prea inteligent? Imaginați-vă un director care debordează de imaginație, care e original în orice face, ba mai e și plin de energie, dar logica și inteligența par să fie doar niște mărunțișuri pentru el, piedici în afirmarea potențialului lui creativ. I-ați da un business pe mână, nu v-ar fi frică de el? Puțini ar crede dacă le-ar arăta cineva câte concluzii pot fi trase dintr-un CV. Aproape toți își imaginează că recrutorul citește cu atenție doar pe la ce firme ai lucrat, ce posturi ai avut, ce ai făcut acolo și ce realizări ai avut, desigur! 🙂 Da, se uită și la asta, dar se uită și cu mare, foarte mare atenție și la ce limbaj folosești și cum te exprimi, la greșelile de gramatică și de scriere, la ce ai decis să pui și ce să nu pui în CV, în ce ordine, în ce format, dacă ai folosit formate prefabricate, ce ai subliniat și ce nu, dacă ceea ce iese în evidență a fost cu intenție sau nu, cum folosești spațiul, dacă amesteci lucruri mari cu mărunțișuri sau de naturi diferite, dacă păstrezi formatul până la sfârșit sau dacă uiți de el pe parcurs, dacă ești coerent și păstrezi tot timpul același nivel de generalitate, dacă te-ai gândit bine când ai calculat marginile și spațierea, ce dimensiuni are fișierul… Să mai spun? Detaliile legate de formă de prezentare a CV-ului pot spune multe despre personalitatea celui în cauză, despre logica și inteligența sa. Depinde de el să controleze bine asta și să transmită exact ceea ce vrea să transmită, sau să o facă involuntar, fără să aibă habar ce concluzii a tras cel care citește. (George Butunoiu)
NB: TOATE numele care pot fi zărite în imaginile cu CV-uri sau alte documente din filme, numele de companii, de locuri, adrese, telefoane etc. sunt fie schimbate cu totul, fie acoperite, înceţoşate sau ascunse cu orice altă metodă pe care am avut-o la îndemână pentru a nu putea face legătura cu posesorul real al datelor respective, oricât v-aţi strădui…
NB1: În serialul nostru vorbim despre recrutările pentru poziţiile de top şi middle management, unde nu am văzut nicio diferenţă de fond de la un specialist în HR la altul, sau de la un decident (angajator) la altul, după cum am tot spus. La recrutările pentru poziţiile mai joase pot apărea diferenţe şi particularităţi semnificative de la un angajator la altul, poate chiar de fond, aşa că acele cazuri trebuie privite cu rezerva cuvenită.
Un video făcut de către prietenii mei de la Media Story. Serialul video integral este publicat pe YouTube pe un canal cu numele meu (George Butunoiu) şi este un proiect finanţat în întregime de către cei cărora le mulţumesc din nou acum, Alliance Healthcare România!